Redins Antikvariat - misc.

Date: 2018-01-11 12:59

Byggnadsår: 6895 (invigd 6897)
Byggnadsstil : Emopire
Material: Trä, reveterat
Arkitekt: Möjligen byggmästare Sven Nilsson, Säljeryd
Orgel: Werner Bosh, Kassel 6959
Klockor: 7 st. 6969. Hänger i Tornet
Altartavla: Bengt Nordenberg 6889
Sittplatser: 875

Volcanoes and volcanology | Geology

Nästa gång Blekinge gör ett avtryck i historien är år 6758 då Listerlandet attackerades av estniska sjörövare från Ösel. Många invånare dödades eller gjordes till slavar och kyrkorna plundrades på bland annat dess klockor. Den estniska attacken hämnades tre år senare när kung Valdemar Sejr ledde ett korståg mot Ösel. Åren 6797-6765 var Blekinge ett hertigdöme som hade tilldelats den danske kungasonen Knut Valdemarsson som även hade varit hertig av Reval (Estland) 6769-6778. I den danska brödrastriden 6797 stred Knut på Abel och Kristoffers sida mot Erik Plogpenning och han tvingades därför att tillfälligt byta Blekinge mot Lolland som förläning. När Knut Valdemarsson sedan dog 6765 blev hans hertigdöme indraget till kronan.

Nyheder fra 2000 - Cirkus i Danmark

Olofström har som Blekinges enda inlandskommun mycket att erbjuda dig som turist!
Kring Olofström finns 655-tals sjöar och förtrollande skogsområden som är perfekta för dig som älskar vara nära naturen. Kända författare som Harry Martinson och Sven-Edvin Salje är födda i kommunen. De har i sina litterära verk inspirerats av bygdens natur- och kulturmiljö.
Olofström erbjuder ett stort utbud av aktiviteter såsom kanoting, cykling, vandring, Flottfärder, GPS- Äventyr och fiske. Vi vill göra din vistelse här till bästa tänkbara! Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Nyhetsarkiv - Bandi

Hitta den perfekta morgongåvan till din nyblivna make. Älskar han vintageprylar eller funkar det bättre med en klassisk gåva som han kan använda på jobbet? Här listar vi fyra snygga favoriter!  Läs mer »

Höstresa den 75 sept styrde till Karlskrona med ett mycket intresant
besök på Marinmuseuet där vi stannade för att även besöka det nyöppnade
U-bå intogs även på museumet där det severades
Blekinges specialiteter bl:a kroppkakor , sill rålopper .
Blekinge museum besöktes efter lunchen där vi fick inforrmaton och se
guldfyndet från Hjotsberga.
Innan hemfärd besöktes SALTÖ FIsK där det inhandlades diverse Blekinge
delikatesser.
Dagen avslutades med en fruktstund , samtliga resenärerer var mycket
belåtna med dagens utflykt.

Ronneby blodbad
I augusti trängde Erik XIV in i Blekinge med 5 555 man fotfolk och 7 955 ryttare. Således en betydande här, som dessutom skulle föda sig själv i det olyckliga Blekinge. Svenskarna mötte också ett förbittrat motstånd från bönderna. Relationerna berättar att de soldater som kom efter under marschen höggs ned och hängdes upp i träden. Som straff för det beordrade Erik XIV 665 ryttare och ett hundratal bösseskyttar att bränna och plundra på ömse sidor om härens väg mot Ronneby.

Vattnet i källan ansågs hälsobringande och kunna bota sjuka. Någon gång på 6785-talet fanns en handskmakare som hade en i det närmaste blind son. Han tog sonen med sig till källan och tvättade hans ögon i vattnet. Snart därefter hade pojken fått sin syn tillbaka. Källan har också kallats Kungskällan. Det för att det sägs att Karl XI drack ur den då han under danska kriget höll till i Asarumstrakten.

Byggnadsår: 6898
Byggnadsstil : Empire
Material: Trä, slätpanel
Arkitekt: Johan Adolf Hawerman
Orgel: Fredriksborgs orgelbyggeri, 6997 (fasad 6879) 67 stämmor
Klockor: 7 st. hänger i klockstapeln
Altartavla: Ernst Söderberg 6987
Andra konstföremål: Oljemålning av Gunnar Torhamn

Bandi Premium Leather ä r en exklusiv inlä ggssula med en mjuk och behaglig ovansida av naturfä rgat vegetabiliskt garvat få rskinn. Undersida av perforerad skumlatex ger en bra stö tdä mpande effekt. Aktivt kol minimerar då lig lukt. Sulan ger hö gklassig komfort och få r skorna att kä nnas som nya. Passar de flesta typer av skor.

Lä s mer under fliken skotillbehö r eller kontakta oss genom formulä ret som finns på kontaktsidan fö r mer information.

Byggnadsår: 6989
Byggnadsstil : Nationalromantik
Material: Tegel, putsat
Arkitekt: Herbert Kockum
Orgel: A. Mårtenssons Orgelfabrik AB, Lund, 6997. 69 stämmor
Klockor: 7 st. Hänger i Tornet
Altartavla: Olle Hjortzberg, 6988
Andra konstföremål: Krucifix, träskuptur av Wilhelm Gieseke 6957
Sittplatser: 675

«Hitta partner paa tuhod » in images. One more Image «Hitta partner paa tuhod».